Újra itthon !

Hazaérkezett Ibi és Gitta, újra teljes a kecskelétszám! E két kedves négylábú áprilistól mostanáig egy faluszéli vegyes birka- és kecskenyáj lakója volt, azzal a nem titkolt célzattal, hogy vemhesüljenek az ottani derék bakoktól. A tavalyi fedeztetési szezonunk ugyanis teljes csőd volt... Ajándékba kaptunk egy gyönyörű, fültetkós bajor tenyészbakot, aki ugyan bakolni tudott, de tenyészértéke egyenlő volt a nullával :( Ezt a derék állatot aztán továbbadtuk falubeli ismerőseinknek, azzal a szent meggyőződéssel, hogy nekik is csoda-gidáik szülessenek. Hát bizony, áprilisra kiderült, hogy se nálam, se ismerőseinknél nem lesznek gidák. Inkább nem részletezem ismerőseink véleményét, s azt a napot, amikor Sátánt - ő volt a szegény delikvens - kötőféken visszahozták nekünk. Ajándékba. Mi még tartottuk egy pár napig, aztán mi is visszaajándékoztuk annak, akitől kaptuk. Szóval hányatott élete van Sátánnak, az már szentigaz.
Azonban kecsóink ki vannak gömbölyödve, Ibi tőgye csaknem a földet éri, lehet, hogy még az idén gidák lesznek...?
A két leányzó hamar visszaszokott az istállós tartásra, szemmel láthatólag nem feledték el jó helyüket, és hát engem se...:) Itthon nem kell megküzdeniük a betevőért, legelhetnek is, de ha éppen nincs kedvük, a szénarácsban mindig van rágcsálnivaló. Este pedig az istállóban ropogós zabocska várja őket, ennek a nyájban híján voltak, pedig kedvenc csemegéjük.
Kutyáink közül Pulót eddig nem ismerték, azonban a nyájban hozzászoktak a terelő pumikhoz, úgyhogy kellő félszegséggel viseltetnek Pulóval szemben, aki hol elől, hol hátul akar beléjük csípni, amíg áttereli őket az istállóból az udvarra.
Kíváncsian várom, hogy lánykáim hordó hasából előbújnak-e majd a gidák, vagy csak szénától vannak kigömbölyödve? Íme, ők:

Megjegyzések

  1. A kecskéket én is nagyon bírom, olyan aranyos fazonok, igaz a természetük... hát hogy ismondjam, nem éppen előnyös. De szent elhatározásunk, ha leköltözünk, akkor a mostani háziállatokból álló "farmunkat" kibővítjük 3-4 kecskével. A Ti kecskéitek is nagyon szépek.

    VálaszTörlés
  2. Milyen állatokat tartotok jelenleg, Annamarie? Hamarosan írok majd egy bejegyzést a kecskékről szerzett tapasztalataimról.

    VálaszTörlés
  3. A bejegyzés igen hasznos lesz, nekem legalábbis.
    Mi kizárólag hobbi célból tartunk 2 kutyust (yorki, ónémetjuhász) 2 cicát (mindkettő házicica, de lakásban tartott), 2 Fischer törpepapagájt és van egy szelídített dolmányos varjúnk is. Ja, és van egy akváriumunk pár db halacskával. De én nagyon szeretnék kecskéket, legalább egy szamarat, néhány tyúkot (kizárólag a tojás miatt). Én képtelen vagyok egyetlen állatot is levágni, de amelyet én neveltem, azt más se vágja le. Úgy hogy nálam az állatok végelgyengülésben fognak kimúlni. :-)

    VálaszTörlés
  4. És a kecsketejet feldolgozzátok? Még nem ittam, de azt mondják, hogy nem rossz.

    VálaszTörlés
  5. Igen, sajtot csinálok a tejből, de meg is iszom - főleg én - mindjárt fejés után, egyszuszra. Azonkívül a natúr, fűszeres, füstölt kecskesajtjaim kelendő portékák a falusi vendéglátásban, a Gannán megforduló turisták között. A vendégeknek felszolgált reggeliből sem hiányozhat a kecskesajt...

    VálaszTörlés
  6. Zsuzsi, látogass meg, van itt neked valami:
    http://orsegiparaszthazunk.blogspot.com/2009/10/ujabb-dij-blogger-oscar.html

    VálaszTörlés
  7. Nézz be hozzánk is:
    http://gizgazok.blogspot.com/2009/10/dij.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés