A nyúlhús dicsérete
Az egészséges táplálkozás, a reformkonyha, a zsírszegény ételkészítés előretörése idején vajon miért szorul háttérbe a nyúlhúsevés, ami évszázadokon át a baromfi mellett fő táplálékunk volt. A sertést és marhát is megelőzve. Pedig a nyúlhús ideális táplálkozási forrás, a baromfinál jóval magasabb fehérjeforrás, és jelentősen alacsonyabb zsírtartalma miatt. Háttérbe szorulásának talán a külföldre való kivitel, a viszonylag magas ára, és nem utolsó sorban emócionális oka van. Pedig a nyúlhús a legkönnyebben emészthető fehér hús, könnyen elkészíthető, nem hízlal, betegeknek, kismamáknak is kiváló. Bár a nyulat másképp kell fűszerezni, mint a baromfit pl., de a pácolás kifejezetten előnyös a nyúlhús számára. Kiválóan illenek boraink - pl. a somlói :))) - e húsféleséghez, és friss vagy szárított zöldfűszerekkel, zöldségekkel csodás ételköltemények készíthetők belőle, ezekről a későbbiekben magam is híradást adok, de volt már nyúlrecept a blogomban ezidáig is.