tag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post2056305739511580679..comments2024-02-23T03:13:28.305-08:00Comments on Egy csepp falusi élet: Kovászos kenyeremBodzás Vendégházhttp://www.blogger.com/profile/12989771635882846718noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-67479834892967336732011-02-11T12:08:34.820-08:002011-02-11T12:08:34.820-08:00Ágni: köszönöm a megerősítést, sok-sok utánajárást...Ágni: köszönöm a megerősítést, sok-sok utánajárást követően magam is kezdem úgy látni: nem rossz kenyérke ez!!! Talán ott van a kutya elhantolva, hogy van valami gyerekkori emlék a házi kenyérről, ami talán épp ilyen volt, de bekever a gyári technológia lyukacsossága, szellőssége, s talán már összekeveredik a régmúlt a jelennel...Sok blog átolvasása, és kenyérsütő ismerősök felkeresése után is azt a magyarázatot kaptam, amit Te is megerősítettél: kovásszal tömör, laktató ételhez jutunk, és ez így van rendjén...Bodzás Vendégházhttps://www.blogger.com/profile/12989771635882846718noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-43051084487585874152011-02-11T11:45:12.929-08:002011-02-11T11:45:12.929-08:00Szia Zsuzsa!! Érdekes, hogy könnyű, szellős kovász...Szia Zsuzsa!! Érdekes, hogy könnyű, szellős kovászos kenyérre vágysz! Azért mert eme jellegzetességek az élesztős tésztáké. A kovászos falusi kenyérnek illik sztem tömörnek lennie, laktatónak, úgy az igazi!!! Szellős, lyukacsos kenyeret lehet a boltban venni, nekem eszembe nem jutna erre törekedni itthon gyúráskor. Képzeld itt a görög falukban a kovászt anyáról lányra örökítik! mindig megtartanak a kenyérből a következőre, fedett edénykében napokig elvan a hűtőben. dagasztás előtti estén bekeverik kis liszttel, vízzel, reggelig a munkapadon hagyják, reggel bedagasztják a kenyeret. Sok sikert, nagyon ügyes vagy!!!Agnihttps://www.blogger.com/profile/18307687151161012472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-62667476311321036002011-02-05T08:32:03.333-08:002011-02-05T08:32:03.333-08:00Ranindrop: köszönöm ámulatod,magam is csodálkozom,...Ranindrop: köszönöm ámulatod,magam is csodálkozom, hogy ez másoknak csodálatos...:)))<br /><br />zsuzsa: valószínűleg túllihegem ezt a kenyérkét, hisz tényleg nem rossz, és pláne finom...De vajon kenyérsütő versenyen is elmenne? Talán túlságosan az álmok világában képzelem el azt a kovászos kenyeret, ami könnyű és lyukacsos, és tökéletes. Ez egy jó kenyér, de szerintem messze nem tökéletes...Majd rájövök ám...Bodzás Vendégházhttps://www.blogger.com/profile/12989771635882846718noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-48824533021331411202011-02-05T05:09:45.001-08:002011-02-05T05:09:45.001-08:00Nemigazán értem, hogy mi a baj ezzel a kenyérrel?
...Nemigazán értem, hogy mi a baj ezzel a kenyérrel?<br />Igazán szép, gusztusos kenyér - gondolom nagyon finom is. Nagyon sok múlik a liszten, ha kifogsz egy nem tul jó sorozatot, akkor nehéz jó kenyeret sütni. (Az igazi az lenne, ha malomból lehetne venni.) Szerintem tökéletes kenyér. Figyeld meg - sajnos -, hogy a következő lisztből már nem ugyanilyen lesz. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Nekem mindig más lesz a kenyerem, de azért seperc alatt elfogy. Ez a lényeg. További jó kisérletezést, ne add fel!zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/07024167865943946979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-71237167385460479362011-02-04T15:40:16.634-08:002011-02-04T15:40:16.634-08:00Ámulok-bámulok, miket sütsz-főzöl!
Csodálatos! :)Ámulok-bámulok, miket sütsz-főzöl!<br />Csodálatos! :)Raindrophttps://www.blogger.com/profile/08692179995786849474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-47106094429461432262011-02-02T00:01:36.023-08:002011-02-02T00:01:36.023-08:00Pöti leányom már nem vesz, csak süt! És nagyon ízl...Pöti leányom már nem vesz, csak süt! És nagyon ízleteset, tartósat. Szép a kenyered!MJhttps://www.blogger.com/profile/03469467569189638791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-41462688639150115572011-02-01T11:34:02.844-08:002011-02-01T11:34:02.844-08:00Szia! Egy régi (csendes) olvasód vagyok, az állata...Szia! Egy régi (csendes) olvasód vagyok, az állataid kapcsán akartam már írni ezer éve. Kecskeimádó vagyok:-))Meg úgy, egy az egyben irigylem, amit "csinálsz", és persze a bátorságot is, amivel belevágtál. <br />A kenyér, csak ürügy most nekem:-)) Évek óta magam sütöm, gép nélkül, villanysütőben, mert az van, és bizony a tanulópénz meg kellett fizetnem, hiába voltam már akkor sok éve gyakorló háziasszony, akinek a kelt tészták se okoznak gondot.Első lépés, hogy csak kenyérlisztből, amíg megtanulja az ember, a második az a kovász, amit a megsütendő liszt feléből készítettem sütés előtti este...nem szokásom a blogomat, ajánlani, most is csak azért teszem, hogy ne ide írjak kisregényt<br />A témát itt feszegetem:<br />http://sz-pont-marika-foltos-dolgos.freeblog.hu/archives/2009/06/22/Kenyersutes_otthon/<br /><br />A receptem itt van:<br />http://sz-pont-marika-foltos-dolgos.freeblog.hu/archives/2009/06/22/Kenyersutes_otthon/<br /><br />Sok ötletet lehet a neten találni,de az lesz úgyis majd az igazi, ami a sajátod lesz, kikísérletezve családra, vendégre, sütőre, lisztre... <br />Sok sikert, kitartást és türelmet, mert az is kell hozzá jó adag:-))sz.marikahttps://www.blogger.com/profile/15450381572208935805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-58286496622141871442011-02-01T10:10:31.494-08:002011-02-01T10:10:31.494-08:00Mi volt a probléma a belsejével? Csak látványra n...Mi volt a probléma a belsejével? Csak látványra nem tetszett, vagy az "evészeti élvezetét" is kevesellted? Lehet, hogy nem dagasztottad elegendő ideig? (Gőzöm sincs róla, meddig kellene, én csak a padlás-csöpögős régi mondást ismerem...)Meg persze a liszt...azon sok minden eldől. Én a gépben keverem a kenyérlisztet (BL80) és a magvas rozslisztkeveréket 70-30% arányban, így elég jó állagot sikerült elérnem. Persze az nem kovászos, hanem élesztős. Próbálkozz talán a liszt keverésével, hátha neked is bejön.baloghnebiromariahttps://www.blogger.com/profile/13353515827170933263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-18827732044710377432011-02-01T03:59:35.791-08:002011-02-01T03:59:35.791-08:00Én sajnos egyenlőre csak géppel sütök kenyeret. De...Én sajnos egyenlőre csak géppel sütök kenyeret. De ez itt valami csodásan néz ki. Kép alapján nem tűnik "nehéznek" Szerintem indulnod kellene azon a versenyen.Csilla böködéjehttps://www.blogger.com/profile/00170824409942112195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-36489614740772671952011-02-01T02:59:39.895-08:002011-02-01T02:59:39.895-08:00Szerintem nagyon szép! Hát a bolti? Az szörnyű!
...Szerintem nagyon szép! Hát a bolti? Az szörnyű!<br /><br />Én is most próbálkozok kovászos kenyérrel de kissebb nagyobb sikerem van.Atkáriné Terikehttps://www.blogger.com/profile/04862560663535928804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3823090598993212487.post-21241908812425432202011-02-01T01:52:49.707-08:002011-02-01T01:52:49.707-08:00Zsuzsa, én sajnos nem vagyok hozzáértő, de a kenye...Zsuzsa, én sajnos nem vagyok hozzáértő, de a kenyered annyira jól néz ki, hogy éhes az viszont vagyok!Kőrösi Mercédeszhttps://www.blogger.com/profile/05583927324439082268noreply@blogger.com