Három a kislány - és Csubakka

Több mint tíz éve üzemelünk vendégházként, sok mindent láttunk és tapasztaltunk már vendéggel és vendéglátással kapcsolatban. Kutyásokkal is. Azonban mindig van új a nap alatt, nincs két egyforma eset, történet. És épp ez a szép ebben a vendéglátással-vidéki élettel -állattartással megtűzdelt történetünkben , ami már-már könyvért kiált, ha volna aki egységbe szedné azt a rengeteg emberi-állati történetet, ami már házunk táján megesett. Lehet itt 21. századi marketing, próbálhatsz Te itt követni trendet, az élet akkor is felülírja ezeket. Akkor vagy trendi, ha rugalmas vagy, és alkalmazkodsz az épp felmerülő történethez.
Évek alatt kialakítottad a foglalási rendszered, a lemondási feltételeket stb. Mégis előfordulhat, hogy egy érdeklődőd nem fizet előfoglalást, hanem az érkezés előtti napon jelzi, hogy jönne, ha még lehet. És ha lehet, akkor jön is. Nem tudhatod, hogy az előre jelzett 5 éjszakát letölti-e, mert épp betegeskedik a gyermekek közül az egyik, így minden képlékeny és tőle függ. Rugalmas itt minden, a szülő is, hisz mindettől függetlenül eljön, mert pihenni akar, de ott van a "három a kislány", akik közül az egyik épp nem túl egészséges.
Mivel segíthettünk házigazdaként? Kamillatea, fenyőrügy-inhalálás, kandallóbekészítés, öregkutya-simi, szülőknek némi házipálesz a márciusi télben, és egy jó adag beszélgetés életünkről és ami épp felmerül. Program ajánlás, mauzóleum,  turista jelvény beszerzési lehetőség, falu- és sajáttörténet-mesélés. Ja, a WiFi tényleg minőségen aluli, a hiánypótlás épp folyamatban van, a házipálesz ezt is segíti megemészteni. Rájövünk közösen, hogy a beszélgetésnél, az emberi kapcsolatoknál többet az internet úgysem tud nyújtani. A gyerekek a lovak, kutyák, macskák körüli tevékenységben felejtik a net hiányát, és ÉLVEZIK! Hó van és hideg, pedig már a márciusi kikeletet kellene élveznünk, a pitypalattyot halljuk is a levegőben madarainknál, de idelenn a földön még a fehérség és a fagyott föld miatt van némi didergés és egyhangúság-monotonitás, de talán lélekben már felkészültünk a tavaszi robbanásra, erről jótorkú kakasaink is gondoskodnak, a tojók is felülmúlják tojáshozamban a téli megcsappant termést, szóval minden az életet élteti, és vágyakozva-várakozva örvendezünk vendégeinkkel-kutyákkal-macskákkal-lovakkal- háziszárnyasokkal az új élet, a tavasz jövetelének, bár még minden a telet mutatja.
Szerettem-szerettük ezt a téli-tavaszi, felemás hetet-hétvégét.
Négylábú vendégünk - Csubakka - Csücsök, aki már nagyon öreg...


Megjegyzések

  1. Ne haragudj, hogy emlékeztetlek, de sokszor jut eszembe egy kiflitolvaj gyönyörű fehér puli. Kedveltem őt.

    VálaszTörlés
  2. Fehér és kávébarna pulijaink szerencsére jó gazdiknál találtak elhelyezést, és a mai napig kapunk felőlük fotókat, életrajzot. Most a két Bogi-ivadék van nálunk felnevelőben, Kajla és Bugac a társunk kutyafronton, belőlük kellene jól nevelt négylábút faragni...

    VálaszTörlés
  3. Akit a mauzeleuminok (:-)) meg jelvények sem érdeklik, meg a wifi és a pálesz sem, az megnézheti az asztalos műhelyt, nemde?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte mindig sorra kerül az is. Meglepetés nekünk is, mennyi eziránt érdeklődő felnőtt és gyerek is van. Sokan barkácsolnak, fúrnak-faragnak otthon, és kérnek szakmai tanácsot Feritől. Dobfelszerelés híján neked inkább izgalmas bakeliteket tudnánk mutatni...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés