Lételemünk a tiszta víz

...a Víz Világnapja (március 22.) margójára.

"Ess, eső, ess.
holnap délig ess,
zab szemesedjék,
búza bokrosodjék,
az én hajam
olyan legyen,
mint a csikó farka,
még annál is hosszabb,
mint a Duna hossza."

Már a népdal is a víz fontosságára hívja fel a figyelmet. Vendéglátóként, állattartóként és hobbikertészként nekünk is különösen fontos, hogy jó minőségű az ivóvizünk, a Bittva patak pedig az év nagy részében biztosítja Malátáék vízszükségletét. És addig, míg környékünk egy szinte ásványvíz minőségű vezetékes vízhez jut hozzá, tudjuk, hogy ez az országban nem mindenhol van így.
Világviszonylatban  gondot okoz a tiszta víz hiánya. A vízhiányos országok lakosságszámát már 3 milliárdra becsülik a kutatók. A VÍZ, ami nélkül se ember, se állat, sem növény nem létezhet és a víz hiánya higiéniai gondokat, járványokat okoz.

Ha valakinek a kertjében fúrt kút található, tartsa nagy becsben, s örüljön annak, hogy telke földtani szempontból ilyen jó helyen áll!

Gannától mindössze 5 km-re található a Tapolca Forrás Tanösvényen az Örvény-tó, aminek érdekessége és különlegessége, hogy a tófenékről méterenként tör fel a forrásvíz, ami tiszta, finomszemű homokot hoz fel magával a vízfelszínre, miáltal kivételes látványt nyújt. Európában csak két ilyen örvénytó található, a tapolcafői mellett van egy Franciaországban is.

A Tapolcafői Tanösvény és az Örvény-tó kedvelt kirándulási célpontja vendégeinknek.

 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés