2015. március 6., péntek

Gluténmentes keksz a faragott kekszmintázónkkal

Már nagyon sokféle kekszet próbáltam ki a gyönyörű, faragott mintázónkkal: vaníliás, gyömbéres, fahéjas-mézes, kakaós ízesítéssel, és mindből gyönyörűséges-finom, illatos kekszek sültek ki.
Épp itt volt az ideje, hogy a lisztérzékeny verziót is kipróbáljam, hisz vendégeink között is gyakori a gluténérzékeny, és a termékünket is sokan keresnék a diétára kényszerülők között is.
Alább fotók a Glutenixszel készült kekszekről, melyek íze és állaga nekem leginkább a habcsókéra emlékeztet.
Fontos tudni az elkészítésnél, hogy a tepsiből kivéve a zsírpapíron hagyjuk kihűlni, így nem lesz törékeny, hanem csak roppanós.
A keksz a hagyományos mézeskalács receptje szerint készült:









2 megjegyzés:

  1. Milyen szépen benne maradt a minta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek csupán az a titka, hogy ne rakjunk bele állománynövelőt (sütőpor, szódabikarbóna).

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails