2014. június 5., csütörtök

Nyúltokány zsenge borsóval, újkrumplival - aprólékból

Erre a nagyon finom, kora nyári nyúlételre kiváló a nyúl csontos részeinek felhasználása.
Zsíron ajánlom elkészíteni, szaftosabb ízt ad a zsenge, csontos nyúlhusinak.


Hozzávalók:
Egy egész nyúl apróléka, lebernyeg, nyak
1 egész fej hagyma felkarikázva
3 gerezd fokhagyma
só, bors
házi ételízesítő
pár csepp szójaszósz
5 db közepes újkrumpli
3 evőkanál zsenge borsó
1 evőkanál zsír

A nyúl aprólékot a fűszerekben pár órára bepácolva hűtőbe rakom. A hagymát, fokhagymát, újkrumplit megpucolom, felkarikázom.
A zsíron a csontos nyúlrészeket elősütöm, minden oldalukat 3-4 percig, amitől karamellszínű kérget kapnak. A hagymákat ekkor keverem a húshoz, jól átforgatom, és csak nagyon kevés langyos víz hozzáadásával párolom kb. 40 percig fedő alatt. Közben ha a vizet elfőné, csak kortyonként kell pótolgatni.
Ennyi idő alatt a csontos részeknek is át kell puhulnia, most jöhet hozzá a krumpli, s kb. 10 perc után a zsenge borsó. Saját idei termésemet használtam hozzá, mézédes ízt ad a fűszeres húsnak. Egyszerűen ellenállhatatlan!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails