Csokis palacsintatorta

 A csodás palacsinta egy újragondolása, nálam most tortaformában, lássátok!
Kell hozzá:

- legalább 12 darab hagyományosan kisütött palacsinta
- 2 tábla jó minőségű - legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé olvasztva
- lekvár, nem épp az agyoncukrozott fajtából - mázlistaként idén olyan kajszilekvárt sikerült csinálnom, nagyon kevés hozzáadott cukorral, ami a saját számíze szerint való, szóval sárgabarackízű...jócskán savanykás. Ízlés szerint bármilyen savanykás-kesernyés lekvárral helyettesíthető, javaslom a barackon kívül a bogyósokat: szeder, csipke, kökény stb.
- felvert tejszínhab

Semmi extra: a kisütött palacsintákat egyenként megkenegettem a csokis és lekváros öntetekkel, legvégén bőven szétterítettem rajta a felvert tejszínhabot, és már lehet is cuppogni...
Nagggyon  fincsi...................!



Megjegyzések

  1. De jól néz ki!!!! Én csoki helyett dióval szoktam készíteni, úgy is fini. Csokiasn fogom legközelebb kipróbálni. Köszönet! :-)

    VálaszTörlés
  2. Aha mi is diót rakunk a rakott palacsintába meg lekvárt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés