Pajta galéria a Bodzásban

A csodás ősz serkentett minket arra, hogy a vendégház végében lévő pajtát kitakarítsuk, az építési anyagokat elszállítsuk, és a régi műhelyrészből is sok-sok kacat megtalálta végre a helyét, hol a kukában, hol a fémkereskedőnél, hol pedig a jobb sorsára várva, de már a saját lakhelyünk területén.
Az így felszabadult helyet a későbbiekben esetleg kutyakennellé alakítjuk, hisz rengeteg a kutyás vendégünk, bár zömmel lakás-kutyák érkeznek hozzánk, akik otthon is a gazdikkal élnek egy fedél alatt. Addig is amíg ez az elképzelés megvalósul - ha megvalósul - helyet találtam egy csomó képnek, amik innen-onnan kerültek hozzánk- de főleg a sógorom külföldi  kincsvadászatainak gyűjteménye.
Aztán van itt helyi "non-figuratív" alkotónak is műve, és tavasszal, ha már jó idő lesz, kiteszem ide anyukám goblenjeinek azon darabjait, amik már nem fértek el a Bodzásban és nálunk. Szóval egy minigalériát fogok kialakítani, ha nem lesz esetleg kennelünk.




Megjegyzések

  1. Tetszik a pajta galéria ötlet nagyon! Én (ha tehetném), régi szerszámokat és edényeket, használati tárgyakat is állítanék ki. Olyanokat, amiket a falvakban őriznek. (pl. rokka, szövőszék, ekekapa, mozsár, szenes vasaló, szilke...stb, stb.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsi, a felsoroltakat már régóta gyűjtöm, persze azért múzeumi mennyiségem nincs belőlük. Télen már nem fogok bele, mert a nyitott pajtát a téli hóviharok azért beszórják, úgyhogy majd folytatjuk tavasszal:))

      Törlés
  2. Apropó képek, rámák...mindig mikor tablórámát vagy egyéb képrámákat rendelnek, mindig csinálok magunknak is egy egy kisebbet. A feleségem már ki van háboródva, mert tele vannak a falaink rámákkal és nincsenek benne képek...úgyhogy látom ti ezzel előrébb vagytok, mert képeitek is vannak a keretekben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sógor se csak képeket hoz, bőven vannak üres rámák is:)) Szóval a hosszú téli estéken neki kéne állni festegetni is, hogy kitöltsük a kereteket:))

      Törlés
  3. Zsuzsa, ebből csinálhatnál rendszert. Havi váltással kiállítást, te helyet adsz,a többi az ő dolguk, legfeljebb honlapon, blogon keresztül propagálnád. Esetleg egy kis Bodzás álló fogadás, már "Bodzásra"gondoltam. (Mi gyerekekkel csináljuk, 3 éves előjegyzésem van már rá!) Keress művész kapcsolatokat (Katalin), aztán egyik hozza majd a másikat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról