Waldorf saláta

Előző posztom ételeihez receptet is kértetek, így pótlólag ebben a friss bejegyzésben osztom meg Veletek Fefe bácsi Waldorf saláta receptjét - aki egyébként az én párom:)) és roppant mód szeret a konyhában sertepertélni, tanácsokkal ellátni, belenyúlni, beleszagolni az éppen készülő elemózsiába:))

Tehát a hozzávalók a Waldorf salátához:

- egy nagy fej zeller (kb. fél kg) juliennre vágva
- 3 db savanykás alma laskára vágva héjastól
- egy marék dió
- citromlé

Az öntethez :

- joghurt, mustár, pici tejföl, só, bors

Díszítéshez:

- apróra vágott zellerszár és levél
- durvára tört dió

A zellert juliennre (nagyon vékony csíkokra) , az almát héjastól laskára vágtuk, és egy nagyobb jénaiban alaposan összekevertük és meglocsoltuk citromlével.
A diót durvára tördeltük , szárazon megpirítottuk, majd ezt is a salátához adtuk.
Az öntethez a hozzávalókat egyenletesen összekevertük, sóztuk, borsoztuk és a salátára halmoztuk.
A tetejét apróra vágott friss, vékony zellerszárral és levéllel, valamint  durvára tördelt dióval díszítettük.
Fogyasztás előtt 1-2 órára a hűtőbe tettük.

Annyira tartalmas, kiadós, hogy akár önálló fogásként is megállja a helyét.
És legyen itt újból a kép a végeredményről:

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról