2013. szeptember 11., szerda

Diós briós

Ezt a kelt tésztát is az ősz ihlette, kell hozzá némi ételszobrászkodás...

Hozzávalók:

2,5 dl tej
2 tojás sárgája
45 dkg liszt
5 dkg darált dió
3 ek. cukor
csipetnyi só
reszelt citromhéj
2,5 dkg élesztő

A tetejére:
1 tojás és 2 ek. tej keveréke

A tészta hozzávalóit összevegyítjük, jól kidagasztjuk (legalább 20 perc), majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát finoman újból átgyúrjuk, és beolajozott felületen kb. 40 cm-es rúddá sodorjuk.
30-35 db egyforma nagyságú darabot vágunk belőle, amiket szépen meggömbölygetünk, és csinos szőlőfürt mintát rakunk belőle a kizsírozott tepsire.
Aki ügyes - nem olyan, mint én - a tészta maradékából levelet is formálhat hozzá.
A tejjel-tojással felvert habarékkal megkenjük, picit pihentetjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25 perc alatt mosolygósra sütjük.


1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails