Nyár, Te csodás...!

Új hírek Ganna-falváról, településünkről, házunk tájáról.
Szerencsére a nyár pörgős volt ismét, és remélem, nem kell múlt időben beszélnem róla. Mi is jártunk közben erre-arra, és bizony láttuk, hogy a gazdaság nincs a helyzet magaslatán, rengeteg rég látott vendéglátóhelyen, kocsmán, éttermen kint van az eladó tábla.
A Bodzás Vendégháznak is meg kellett küzdenie azért, hogy idén is kitehessük a megtelt táblát. Júliusban - főszezon elején -  egy visszamondás miatt komoly hátrányba kerültünk, hisz last minutes hirdetéseinkkel sem tudtunk vendéget hívni e csodás környékre és házunkba.
Jellemző volt az idei nyári szezonra, hogy kevesebb volt a több hónappal előbbi foglalás, és gyakoribb az azonnali, vagy akár csak 1-2 héttel későbbi érdeklődés. Vendégeink nagy része kivárta a szabadságolás utolsó napjait és várva várta a szálláshelyek legkedvezőbb ajánlatait. Ennek a trendnek mi is próbáltunk megfelelni, és sokszor mélyen a tavalyi árak alatt értékesítettük vendégéjszakáinkat, holott célkitűzésünk volt a legalább tavalyi árszínvonal teljesítése.
Számomra mindenképpen megnyugtató, hogy a július hónap eleji napokat kivéve, újból vendéglátói voltunk számos magyar családnak, és ha nem csak a gazdaságossági mutatókat nézem, örvendetesnek kell tartanom, hogy az idén is pihenésre- nyaralásra alkalmasnak találtatott a Bodzás Vendégház.
Készülünk az utószezonra, hisz rengetegen vannak, akik csak ezután tudják kivenni a szabadságukat, illetve kerülik a nyár zajos forgatagát, vagy netalántán vendéglátósok, s ilyenkor tudnak kikapcsolódni.
Állatainkról és ételeinkről következő bejegyzéseinkben tájékoztatom a blog hűséges olvasóit.
Antikolt szekrény a házigazda műhelyéből

Kapu - mázolás előtt

Egy régi műhelyajtó

Zsalus ablak

Kukoricacsuhé oszlopdísz

Rusztikus kerítéshangulat

Hálószobai fények - délután

Megjegyzések

  1. Jó volt hallani újra rólatok. Kíváncsian várom a további történeteket is. Szerencsés utószezont!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a sikeres nyárhoz, további megtelt táblákat kívánok, remélem ehhez egyszer mi is hozzájárulunk!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés