Itt a tavasz - új életekkel

Miről is szól  a tavasz? Zsendülés, rügyfakadás, zeneszó, madártrilla, és új életek születése mindenhol! Erre az időpontra időzít minden élőlény, hogy szaporulatát életre hívja és ezzel is köszöntse, üdvrivalgással égbe kiáltsa az élet nagyszerűségét, örökkévalóságát, ünnepét! Nincs az a hóvihar, hosszú tél, zimankó, ami ezt az életigenlést megakadályozhatná!
Nálunk az alábbi fotók illusztálják a tavasz és az ÉLET örömét, továbbadását, ami a mi szívünkbe is belopja az ÜNNEPET: igen, élni szép és jó e Földön!
Nekem minden nap öröm, amikor az új életek felett örvendezhetem, nézhetem fejlődésüket és persze aggódhatom is értük! Öröm és bánat egy kalap alatt lészen faluhelyen, de a bánat - elhullás, betegség - is épülésünkre szolgál és az élet velejárója, ezt ne akarjuk a suba alá söpörni..

Araucana kakasom a helyzet magaslatán...Kár, hogy hangját nem tudom szétkürtölni, én egyszerűen imádom!!!

 A pici Uccu épp mostanság hagyja el a biztonságot jelentő kutyaólat és anyja nyomdokain ismerkedik a külvilág ingereivel. Egyszerűen imádnivaló! Aki már foglalkozott kölyökkutyával, az tudja, hogy miről beszélek!
Tegnap hoztuk haza a kikelt pityéket is, 20 tojásból 15 csibe rekordteljesítmény! Van köztük 3-4 kopasznyakú is, a többieknél várjuk a végkifejletet.
Vásároltunk hozzájuk 5 db 2 hetes orpington csibét is, jelenleg mindenki még infralámpa alatt melegedik és pár hétig még külön tartást igényel. Az indítótáp mellett kapnak zsenge aprított csalánt, tejsavóból készített ordát és főtt tojás reszeléket is, hogy minél előbb egészséges, jól táplált csibékként kerülhessenek be a baromfiudvarba.



És anya nyuszónk is ma reggelre adott életet új szaporulatának, a létszámot még nem tapogattam ki, de ismerve a derék mamát, minimum 9 nyuszó a fészekalj...






Megjegyzések

  1. Hát most irigykedem... :-)) Ahol apró jószág van, ott öröm és vidámság az élet! Én is úgy vágynék egy-két kopasz nyakú csibére, de a mostani keltetésben sajnos nem lesz.

    VálaszTörlés
  2. Hát nálatok aztán van élet!Aranyos a pici mocskos(kutya). Napok óta törtem a fejem, hogy hívták a "mocskos tolvajt", most beugrott: Puló. Jól emlékszem, ugye? A napokban emlegettük.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés