Hóvihar március idusán

Jajjj...Tegnap még rügyfakadást nézegettem a gyümölcsfákon, ma meg...OK, hogy a meteorológia előrejelezte...Egyébként is csak az előző napi híradásoknak hiszek, az egy héttel ezelőttieket törlöm...De már akkor is kapisgálták, hogy jön a tavaszi tél...
Szóval, ha valaki még nem döntötte el, hogy a hétvégét szánkózással töltse-e, keressen fel minket!Az összes gannai vendégház üzemel plusz a döbröntei Hasik Hotel is, és pláne elkészült a halfüstölőnk, és van "bittvai" pisztrángunk is, és kandallós vendégházunk visszamondás miatt várja a beköltözőket, és különben is Bogi  puli is megellett - jó, még nem nagyon mutogatja a kölyköket-  Morzsi, az apa viszont csodásan őrzi a birtokot és alig várja a simogató kezeket, és Maláta és Füge is passog a vízszintes hóviharban, a tyúkokról nem is beszélve - akik tegnap még kotkodács-kukorikú hangzavarban kergették el a dolmányosokat és a nagyobb testű ki tudja miféle veszedelmeket a légből, ma pedig csöndben elbújtak az ólak alatti védelemben, s hangjukat sem hallani, annyira nem tudják mire vélni a tavaszi ítéletidőt.
Kinézek az ablakon, és percről-percre nő a hóvastagság...Itt a hideg, újból fűthetek.. Szerencsére a naposcsibék április elejére vannak előjegyezve. Most látom csak, milyen jó volt, hogy nem hoztuk őket haza azonnal. Kell a türelem faluhelyen és az állatok érdekében. Így megvárjuk a tél végleges elvonulását, és lehetőségeinkhez mérten befogadjuk az új jövevényeket, terveink szerint csibék, kiskacsák és libák fogják benépesíteni az udvart, a négylábúakról - például kecskék - még családi döntésnek kell születni.














Megjegyzések

  1. Zsuzsa, elnézem az ajtód akár a mi ablakunk, ajtónk is lehetne. Kijöttem tegnap, ma mentem volna dolgozni, befagyott a kapu, nem tudok kimenni. Ahogy nyitogatni próbáltam azt hiszem a csapkodás jól megrázta azt a agyam, itt szédölgök.Jött volna az ember, de mondogatom neki, el ne induljon!Pápa környékére nem mondanak biztatót.S hab a tortán, se liszt, se kenyér, se pénz, csak kártyám van, de azzal ha kimennék érnék valamit a központi boltokban, felénk csak pénzzel lehet fizetni. Ha kimennék... A fotón a Bodzást látni vagy a Körteportát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, a fotón épp a Körte Portát látod, felülről fotózva. Itt már minden hó alatt van, s nem látszik, hogy mikor lesz vége...Pedig ajtóbefagyás, kapubefagyás: holnap vendég jön, szóval azt se tudom, merre, Tehozzád..., így megyek és huzatolok és hótolok, a többit meg meglátjuk...:))

      Törlés
  2. A szél éppen nekivágja a havat, úgy látszik jól le is fagyott. Mondjuk, ha vizes is szorul, így még nem jártunk. Másodszorra sem tudtam "kitörni". Neked sikerült
    ?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés