A kisült kvircedli keksz

Adósotok voltam az egyik előző posztomban bemutatott kvircedli mintázóval készített keksz bemutatásával. Akkor csak a faragott készterméket és egy receptet adtam közre, a recept elkészítésére nem volt időm, viszont mostanság bepótoltam ezt a hiányosságot, így közreadom ezt a babapiskótaszerű mártogatni való kekszet, amin szépen kidomborodik a faragáson lévő minta.A mártogatáshoz az egymással trécselő sváb asszonyok leginkább édes bort vagy likőrt használtak, de gyerekeseknek például kiváló a kakaó is. Ajánlható még a vanília és a borsodó.
Fotó a sütőbe helyezéskor:


És a kész kvircedli:





Megjegyzések

  1. Olvastam valahol, hogy borleves mellé is fogyasztható!

    VálaszTörlés
  2. Borleves, borsodó...de kiváló mártogatós keksz kakaóval vagy tejeskávéval is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés