Kvircedli sütemény mintázó

Kezdünk belelendülni a fafaragásba és persze a Karácsony is közeledik:)) Nagyon sok ötletet, tippet kapunk tőletek arról, hogy hányféle sütimintázóra, különféle nyomófákra, tortadekorálókra lenne szükségetek...
Előbb-utóbb mindenre sort fogunk keríteni, most egy olyan mintázót mutatok be, ami akár helyi sajátosságként is érdemes a figyelemre, hisz sváb asszonyok készítenek hasonlóval kekszeket, és hát Ganna bizony sváb falu.
A kvircedli tehát egy sokáig elálló, ropogós kekszféle, ami az idő múltával felpuhul, így hosszú távon is élvezhető édesség készíthető a nyomófával. Íme e szépséges portéka:







Közzéteszek egy receptet is "kvircedlire"

Hozzávalók:



1 egész tojás
5 tojás sárgája
25 dkg kristálycukor
38 dkg finomliszt
1 dkg szalalkáli
reszelt citromhéj



A kristálycukrot az egész tojással és a sárgákkal  habosra kikeverjük. Összekeverjük a szalalkálival, egy fél citrom reszelt héjával, és a liszttel. A tésztát előbb sima nyújtófával kinyújtjuk, majd a mintázóval mintázzuk. A minták között felvágjuk és lisztezett konyharuhára téve pihentetjük egy éjszakát.
Másnap 180 fokon 20 percig sütjük.

További receptötletek:

Jó sütögetést kívánok!

Megjegyzések

  1. Zsuzsa, ezt még nézni is gyönyörűség, hát még mintázni vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Anikó, örülök, hogy tetszik:)) Nem tudom, mikor lesz időm sütit is készíteni vele, mert most temérdek a dolgom:))

      Törlés
  2. Szerelem első látásra... Eddig is imádtam a nyomófákat, de kész, egy ilyet muszáj szereznem... Tőletek rendelhető ez is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a bodzazsuzsa@gmail címen rendelhető:)) Épp tegnap tettem fel a vele készült keksz fotóit:))

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés