Nyúlmáj zöldborsós rizzsel, friss zsályával, citromfűvel

A nyúlmáj szerintem egyike a legfinomabb belsőségeknek, én legalábbis ízletesebbnek tartom a csirkemájnál is, bár zsengeségben hasonlatos hozzá.
Vendégeinknek legszívesebben a háztáji húsainkból készült ételeket ajánlom ki, ez is a repertoárunkat színesíti. Remélem, lesz, aki kedvet kap hozzá:))
A különlegessége még abban is rejlik, hogy fűszerezése nem a leggyakoribb (rozmaring, majoránna, bors, esetleg alma, mustár), hanem a kiskertekben éppen mostanában már szedhető friss zsálya és citromfű.

Én most így készítettem:

Hozzávalók:

25 dkg nyúlmáj
25 dkg zsenge zöldborsó (mirelit)
50 dkg főtt rizs
1 nagy fej hagyma
só, marék zsálya és citromfű (friss)

A zöldborsót és májat együtt tettem fel párolóedényben gőz fölé. (Egy időben fognak megpuhulni) Ezzel a módszerrel tulajdonképpen nagyon egészségesen készítjük el a májat és a borsót is, sokkal több ízt, vitamint megtartanak magukban. No a wellnessnek a következő lépéssel adtam egy "pofont", hisz a hagymát disznózsíron dinszteltem meg, és mikor üvegesre pirult, hozzákevertem az előzőleg sós vízben megfőzött rizst.
A párolt borsóval, májjal laza mozdulatokkal összedolgoztam, és az apróra csipkedett fűszernövényeket beleforgattam.
Érdemes fedő alatt tartani tálalás előtt, hogy az ízek még jobban "összeérjenek".

Megjegyzések

  1. Ez nagyon jó! Biztos, hogy kipróbálom ezzel a fűszerezéssel. Ajánlom mindenkinek kóstolja meg a nyúlmájat, a legfinomabb mind közül!

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsa! Fűszerem már van hozzá!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés