2011. október 11., kedd

Kávés kuglóf

Nem túl sűrűn jelentkeztem mostanában főzéssel-ételekkel kapcsolatos bejegyzéssel, pláne édességgel, süteménnyel.
Most mégis egy finom, egyszerű süti receptjét osztom meg veletek, amit akár házi lekvárral, akár édes mártásokkal, sodóval is fel lehet dobni. Reggelire vajjal, dzsemmel, de nassolni is kiváló két étkezés között.








A recept a következő:

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg margarin
15 dkg cukor
3 tojás
5 dkg mazsola beáztatva
só,
fél liter tej
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál darált kávé

A lisztet összekevertem a sütőporral és a darált kávéval. A margarint vízgőzben megpuhítottam, habosra vertem. A tojások sárgáját elkevertem a cukorral és a tejjel, majd a margarinnal összedolgoztam. Sóztam. Beletettem a mazsolát, citromhéjat. A sütőporos-kávés lisztet és a margarinos-tejes masszát egyneművé kevertem, legvégül pedig a a tojások felvert habját könnyű mozdulatokkal hozzáadtam.
A kuglóf formát jó alaposan kizsíroztam, morzsával megszórtam.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem kb. 70 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is megsült-e.
A sütés elején tettem a kuglóf formára egy darab szilikonos sütőpapírt, hogy a tészta teteje ne égjen meg. Ezt kb. 20 perc után levettem róla.
Finom vendégváró, de gyerekeknek is kiváló reggelire tejszínhabos kakaóval:)))

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails