Mi készüljön nyúlhúsból? A Rita konyhája receptversenye

A nyúlhúsevés - húsevő körökben, természetesen - a kedvenc témám. Amióta étkezési céllal - is - tartom őket, folyamatosan érdekelnek a nyúlhús receptek, s vendégeim körében is próbálom népszerűsíteni ezt a kissé feledésbe ment remek húsféleséget. Európa más tájain miért olyan nagy kincs a nyúlhús, ami nálunk alig ismert az utóbbi egy-két évtizedben? Régebben persze tudták a falusi öregek, miért tartanak nyulat. A nyúl a legkritikusabb időkben is - háborúk - megette a zöldet, aztán utána húsával szolgálta a gazdáját. Szaporasága miatt szívesen tartották, és húsa a csirkehúsét is felülmúlta. - Itt most kizárólag háztáji húsféleségekről van szó, az iparilag előállított nálam nem beszédtéma...
A Rita konyhája blogon előírt receptversenyen való részvétel ezért nálam nem volt kérdés.
Blogomon egy-két nyúlrecept már előfordult - így ezekből mazsoláztam a versenyre. A határidő a mai nap volt, s ezúton kérem kedves blogolvasóimat, hogy a Rita konyhája Facebookos oldalán lájkolja receptemet, és izguljon velem együtt a kedves nyereményekért:)))
A versenyben a Nyúlhús almaszószban receptemmel veszek részt, ugyan beküldtem egy másikat is, azt végül is nem látom a listán.
Szavazatodat előre is köszönöm!

Megjegyzések

  1. Kérlek gyere velem játszani! http://sz-pont-marika-foltos-dolgos.freeblog.hu/archives/2011/07/04/Gyermekkorom_kedvenc_etelei_-_jatek/

    Elveimmel ellentétben, erre a játékra én se mondtam nemet. Ez nem az a fajta, aminek tárgyi nyereménye lehet, ellenben lelket melengető visszaemlékezni a gyerekkor utánozhatatlan ízeire. (Csak mellékesen jegyzem meg, ez függ az évek számától is…egy huszonévesnek még „tegnap” volt…de egy „övenközelinek” …???

    (megyek lájkolni:-)))

    VálaszTörlés
  2. szmari: jujjj, remélem, nem késő még...úgy tudom, tegnap lejárt a szavazatok leadási határideje...
    Én viszont megyek játszani:)))

    VálaszTörlés
  3. Bocs, ha lekéstem, és bocs, én 50-et akartam:-))"ötvenközelit":-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés