Bejárati ajtó restaurálás

Asztalos dolgainkról nem szoktam sűrűn írni, mindig úgy terveztem, hogy azt majd egy különálló blogban. Csak hát az internetes munkára jut a legkevesebb idő, főleg így nyáron, amikor sokáig kint lehet dolgozni, és az állatok esti ellátása is jócskán elhúzódik az estébe.
Ezt a munkát mégis megemlítem, mert annyira szép lett, és olyan szívesen bíbelődtem rajta.
Egy szomszédos faluba készült az ajtó, ahol a tulajdonos a parasztház minden még használható elemét próbálja megmenteni, így került hozzánk a ház négy bejárati ajtaja felújításra.
A feladat a régi festék lecsiszolása, lemaratása, a megrongálódott díszek felújítása, és az egész felület patinázása.
Nos, ez így elmondva 4 sor, viszont az összes alig létező szabadidőmet felhasználva, Zsófi segítségével is több, mint három hét lett belőle. Az eredmény viszont szerintem gyönyörű, és a tulajdonos is nagyon elégedett volt!



Megjegyzések

  1. Szép lett, ügyesek vagytok! A falutokban is számtalan régi csoda van, néztem is akárhányszor ott sétáltunk. Mi éppen egy ládán ügyködünk, arra gondoltunk csak lemossuk, hagyjuk eredeti kopottan.

    VálaszTörlés
  2. Hogy te miket tudsz?
    Vajon miért nem lepődöm meg? :)
    Gyönyörű lett, meseszép, abba pedig bele sem gondolok mennyi kincset rejthet még az a parasztház. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a pinceajtonk tesoja!:)En mär egyszer lekapartam rola a regi festek retegeket aztän ätfestettem barnära mert akkor az volt a divat. Mär reg szeretnem natur,eredeti formäjäban lätni,most vegleg meggyöztel...nagyon szep lett!!!Csak az idö ne lenne mindig olyan rövid...:)

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy: szerintem a ládikó lemosása kevés, csiszolópapír, véső (finom), és néha vegyszer is kell a teljes rekonstruáláshoz...

    Raindrop: remélem, a többi kincs is hozzánk kerül felújításra:)))

    judwil: tényleg az eredeti forma a legszebb, én a helyedben - majd ha lesz időd:))) - a barna

    VálaszTörlés
  5. judwill: a mondat vége lemaradt: szóval a barna festéket lemaratnám és utána jöhetne a csiszolgatás, szerelmetesgetés:)))

    VálaszTörlés
  6. Kedves Zsuzsa! Szép munka. Érdekelne, hogy máskor is vállalnak ajtó restaurálást? A mi házunk 1929-es születésű tömésház. És bár az ajtaja nem ilyen faragott, de szép. Szép napot: Csiba Zoltán

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés