Miért nem tudok megjegyzést írni a saját blogomba?

A dolog mindössze két napos, és sajnos, nem értem, mi történhetett, hisz legutolsó bejegyzésemen kívül semmit nem ügyködtem a bloggerben. Ha valaki járt már így, és tudja a megoldást, kérem segítsen nekem!
Így tehát Kovászos kenyerem című bejegyzésemhez ezúton írok választ a kommentelőimnek.
Mindenkinek nagyon köszönöm az érdeklődést és a buzdítás, és megígérhetem, hogy még sűrűn fogok próbálkozni, többféle liszttel és többféle lisztből készült kovásszal, viszont élesztő nélkülivel. Megpróbálom úgy felfogni a parasztkenyér fogalmát, hogy száz évekkel ezelőtt még bizonyára nem ismerték az élesztő gombákat, vagy ha igen, erre még nem épült rá egy ipar:))) A kenyereket - olvasmányaimból ez derül ki - kemencékben sütötték, de olvastam forró hamuról is...
Így továbbra is várom az ötleteket szellősebb kenyérke elkészítésére. A dagasztást kipróbálom még hosszabban, kb 40 percre elnyújtani. Még annyit, hogy előírás szerint mindent szobahőmérsékleten végzek, tehát liszt és kovász, valamint a víz is legalább 2 órát a fűtött konyhában töltött.
Hallottatok-e olyan egyéb, de természetes adalékról, amely könnyebbé varázsolja a kenyeret? Tehát most nem igazán érdekelne olyan, hogy aszkorbinsav, vagy burgonyapehely. Nagyik, dédik élnek még közöttünk, akik erre választ tudnának adni? Én sajnos, gyerekkoromban elvesztettem őket...

Megjegyzések

  1. A megjegyzés ablak alatti kis ablakban bent van a profil neved? Ha nincs, akkor nyisd meg és írd be mint URL-t. Bár azt hiszem, ez túl egyszerű......

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm MJ, a profilnevem benn van az ablakban úgyhogy ez egy próba lesz...

    VálaszTörlés
  3. Akkor bejött, mert itt vagy! Vannak ilyen gondok néha. Én napokig "nem találtam" a hangot a YouTube irányából!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról