Hamis stíriai metélt
Az úgy volt, hogy az eredeti recept szerint 40 dkg túró kellett volna a stíriaihoz, nekem meg csak 25 dkg volt...Aki esetleg nem ismeri a stíriai receptjét, annak csak annyit, hogy a metélthez túróval, liszttel, tojással kell tésztát gyúrni, s azt metéltre vágva kifőzni.
Nos, az én stíriaim attól hamis, hogy a metélttel megalkudtam, és Marianna tésztából - szerintem magam sem tudok ennél finomabbat, és vékonyabbat gyúrni - készítettem az alapot, azaz főztem ki a száraztésztát.
A túróból cukorral, mazsolával, vajjal, tejföllel, tojássárgájával és felvert habjával masszát készítettem, majd ebbe forgattam bele a tésztát, és kivajazott, zsemlemorzsázott tepsiben 200 fokon pirulásig sütöttem.
Porcukorral tálaltam.
Az eredeti recept kellékei:
40 dkg tehéntúró
16 dkg liszt
5 tojás
2 dl tejföl
12 dkg cukor
6 dkg vaj
1 ek. zsemlemorzsa
pici só
Nos, az én stíriaim attól hamis, hogy a metélttel megalkudtam, és Marianna tésztából - szerintem magam sem tudok ennél finomabbat, és vékonyabbat gyúrni - készítettem az alapot, azaz főztem ki a száraztésztát.
A túróból cukorral, mazsolával, vajjal, tejföllel, tojássárgájával és felvert habjával masszát készítettem, majd ebbe forgattam bele a tésztát, és kivajazott, zsemlemorzsázott tepsiben 200 fokon pirulásig sütöttem.
Porcukorral tálaltam.
Az eredeti recept kellékei:
40 dkg tehéntúró
16 dkg liszt
5 tojás
2 dl tejföl
12 dkg cukor
6 dkg vaj
1 ek. zsemlemorzsa
pici só
Hamm, megettem mind! Guszta! Szép hetet! :)
VálaszTörlésSzerintem is nagyon guszta! Ez az egyik kedvencem!
VálaszTörlésMinden jót nektek és a kis gidáknak is!
Nagyon ízletes étel, jó így "hamisan" is.
VálaszTörlésKőrösi László: nektek is szép hetet. Gyönyörűek a fotóid, nézem ám őket!!
VálaszTörlésChiara: szép napokat és izgalmas szappankölteményeket kívánok! Ha tudsz valami ügyes sablont, majd jussak eszedbe, jó?:))
MJ: tényleg nagy sikere volt, még így hamisan is, kötelezővé tette családom a gyakoribb sütését...