Húsvéti finomságok

Minden kedves Olvasómnak ezúton szeretnék kellemes Húsvéti ünnepeket, jó locsolkodást és megtisztulást, új erőre ébredést kívánni a következő képekkel és mivel nálam most munkanapok vannak, így a falusi vendéglátásom húsvéti reggelijének és vajas pogácsa-tekercsének receptjével szeretnék kedveskedni:

Vajas pogácsa-tekercs hozzávalói:

60 dkg liszt
5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor
1 dl étolaj

A belsejébe:

20 dkg puha margarin
2 tojássárgája

A kenéshez:

1 tojás
1 evőkanál tejföl

A hozzávalókból négy cipót gyúrtam, egyenként vékonyra nyújtottam, s a puha margarint - amibe mixerrel elkevertem 2 tojássárgáját - rákentem a tésztákra. Piskótaszerűen feltekertem, és szeletekre vágtam, tepsibe helyeztem. Itt hagytam még vagy 20 percet kelni, épp csak annyit, hogy a sütő 200 fokra felmelegedjen. A tetejét tojással elkevert tejföllel kenegettem és reszelt sajttal megszórtam. Kb. 35 perc alatt sült világos aranyszínűre. Hát mit mondjak: óriási sikere volt, kapkodnom kellett a fotoapparátot, hogy legyen időm megörökíteni az utókornak :)
Egyébként csináltam egy olyan változatát is, ahol a tésztát nem vajkrémmel, hanem darált sonkakrémmel töltöttem és tekertem fel. A töltelékek száma végtelen lehet, csak a fantáziánk győzze!

És íme a NYÚL!

Megjegyzések

  1. Szia Zsuzsa! Nekem csak hoztak húsvétra sütiket, s szerencsére voltak, akik hoztak. Azért péntekre hazakerültem a kórházból: 10 nap=tüdőembólia=szteroid. No komment.... Na, az is igaz, két hetet lábon hordtam. Remélem eztán már csak jó jön, s készülünk Gannára, az intenzíven az orvoshoz ez volt az első kérdésem. Így jártam....

    VálaszTörlés
  2. Holdgyöngy: nagyon szeretném, ha a jövő heti három napotok igazi felüdülés lenne!

    VálaszTörlés
  3. Terike: köszönöm a díjat, de szerintem Téged jobban illet a gyönyörű fotóidért no és a csodás kalácsokért!

    VálaszTörlés
  4. http://csigahazblog.freeblog.hu/ itt találsz már csak meg! Anikó Abban a három napban nagyon bízom s nagyon jó lenne, rossz időszak van mögöttem...

    VálaszTörlés
  5. Tőlem is kaptál egy díjat, most már igazán nincs menekvés :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés