Víz Világnapja 2010.

Az elmúlt hétvégén víz világnapi geotúrán vettem részt, amit a döbröntei BAB szervezett (Bakonyalja Barátai), melynek én is tagja vagyok, a tapolcafői vízerek illetve az itt működő vízmű bemutatására. Ez a víznyerőhely látja el Pápát és környékét szinte ásványvíz minőségű ivóvízzel, és az innen eredő karsztvizeknek köszönhető a pápai Termálfürdő létrejötte is, aminek vizét nemrég gyógyvízzé minősítették.
A geotúra szakmai anyagát Róka József geológus hallgató állította össze, melyről egy hosszabb lélegzetű tanulmány olvasható a mellékelt linken, amely bemutatja a Bakonyalja földtani és víztani ismereteit is.
A geotúra egy viszonylag új fogalom kis hazánkban és a köré szerveződött turisztikai útvonalak, látványosságok bemutatása egy új színfoltja lehet a hazai turisztikának. Magába foglalja a bejárt útvonal geológiai, ásványtani, fauna-flóravilágát és kulturális örökségeit is. A döbröntei BAB-szervezet képviseletében szerencsére két képzett geotúra-vezető is rendelkezésére áll a leendő túracsoportoknak, melyek elhelyezéséről a döbröntei Szarvasház - turistaház kategória - illetve a gannai Bodzás vagy Körte Porta vendégház ( háromnapraforgós falusi szálláshelyek - gondoskodnak.
A mellékelt képek a bejárt útvonalat mutatják be:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról