Ha van még a téli almánkból...

A legutolsó beszerzés - 50 kg - még úgy is nehezen akar elfogyni, hogy a kecskéimnek mindennap kockázok 3 db almát, és leves, befőtt, köret, mártás: minden készült belőle a rágcsálnivalón kívül is. Legutoljára ismét egy izgalmas palacsinta készült, aminek a tésztájába került az almából!

A receptje a következő:

annyi kanál liszt, ahány palacsintát akarunk
1 tojás
tej, szódavíz: amennyit a tészta felvesz, hogy híg palacsintatésztát kapjunk
só, cukor
2 db alma lereszelve

Én az almát meghámozva reszeltem le, és a levét nem nyomkodtam ki, ezért a palacsintatészta folyékony hozzávalóinál figyelembe kell venni az almalét is.
Ezért nem adtam meg nagyon pontosan az adagokat, hisz mindenki maga látja, mennyi folyadék szükséges a tésztához. Azzal is számolni kell, hogy az almalé miatt kicsit ragadósabb lesz a tésztánk, aminek a sütésnél lesz jelentősége.
Ezért kicsit vastagabb tésztát készítettem, lassabb sütéssel, mint egyébként. Így is gyakran a tészta alá kell nyúlni, mert hamar odakaphat. Kis rutinnal azonban ínycsiklandozó, puha, almaízű palacsinták kerülnek ki a serpenyőből, amit jószerint csak magában göngyöltem fel, de természetesen az elmaradhatatlan fahéjas-porcukros töltelék is nagyon illik hozzá.

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, imádom a palacsintát mindenféle formában: édesen, sósan. Nem telik el úgy egy hét, hogy ne lenne valamilyen palacsinta sütve. Ez jó ötlet, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Fahéjas almás palacsinta, imádom!
    Életemben nem szenvedtem annyit palacsintával, mint ezzel, még megtanultam megsütni úgy, hogy ne ragadjon le. :)

    VálaszTörlés
  3. Annamarie: majd igyekszem még bemutatni a legjobb palacsintáinkat.
    Raindrop: valóban, az első egy-kettő leragadt, elszakadt, így a kutyusok is jól jártak :)

    VálaszTörlés
  4. Isteni finom! Az élvezetet lehet tetőzni, ha tölteléknek is cukros fahéjas párolt almát teszünk.

    VálaszTörlés
  5. Anyukám is így szokta készíteni, szinte mindig! Így gazdagítja a tésztát! Nagyon finom és nagyon jó ötlet! : )))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról