River Cottage a Bittva partján

Végre napsütés!
Gondolkoztam, mivel lepjem meg kedves olvasóimat: tegyek-e fel éles kontrasztként napsütéses képeket a tegnapi képek után - az is meglesz! - mivel is vidítsam fel nagyvárosi olvasóimat (persze szigorúan, csak, ha igénylik!)
Annyira jókedvű lettem a mai napsütéstől, hogy kicsit légcsőhurutosan - Fefétől és Zsófitól valószínűleg benyeltem jópár bacit és vírust, szurkoljatok, hogy ne nyúljak ki... - szóval nekiálltam mélyalmolni az istállókban. Ezt úgy értsétek, hogy ebéd utántól délutánig végeztem egy - azaz egy - istállóval! Mi is az a mélyalmolás?
Télen, csapadékos időben nem hordjuk ki a trágyát az istállóból, hanem csak szétterítjük és arra pakoljuk a friss szalmát jó vastagon.  Így az érett trágya és a vastag alom kellemes meleget biztosít a ló számára nagy hidegben. Amúgy pedig egy becsületes patás az istálló sarkába végzi a dolgát, így tulajdonképpen nemigen fekszik bele az ürülékébe. Ha mégis, az a gazda dolga, hogy reggelente a bundáját letakarítsa...:)
Szóval, ma ezt a több napja érlelődő "komposztot" hordtam ki, s trágyáztam be vele a házunk környékét, hogy majd az olvadó hóval megkapja a gyep is a tavaszi tápanyag utánpótlást. Ez nagyjából 12 talicska trágya volt, úgyhogy senki ne kérje tőlem, hogy kísérjem el a konditerembe...!
Ha mindenki kirázta izmaiból a fáradtságot, íme egy-két fotó:


Megjegyzések

  1. Én, mint egy nagyvárosi törzsolvasód, szeretném megigényelni azokat a beígért napsütéses felvételeket :-)

    VálaszTörlés
  2. Annamarie, biztam benne, hogy a feltöltött három képen is látszik valamelyest a napsütés, hisz a hó csak úgy szikrázott egész nap! De hát hiába: nem vagyok fotográfus, s a gépecském is eléggé amatőr...:( Azért majd igyekszem :)

    VálaszTörlés
  3. Szurkolok. És bár szomorú nem vagyok, plusz nagyvárosi sem, a képeket én is szívesen nézegetném.

    VálaszTörlés
  4. Én is örülnék napsütéses felvételeknek! :) Sötétben jövök dolgozni, sötétben megyek haza, nekem ilyenféle "jókból" nem jut csak hétvégén. Már ha vagyok annyira szerencsés, hogy éppen akkor süt a nap.... itt a kisvárosban.... :))

    VálaszTörlés
  5. Reggel mély álomból ébredve végre megvilágosodás ért és megtudtam, mi az a mélyalom. Kishúgom! Ez a blog egyre jobb - de tényleg! Eddig hetente egyszer bevillant a fejemben, hogy ugyan nézzek már rá, mi történt a héten Gannán. Lehet, hogy felveszem a napi programomba? Reggel mély alomból (pardon, álomból) ébredve elolvasom a napi híreket a nagyvilágból ÉS Gannáról.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés